TILL DIG SOM ÄR FÖRSTAGÅNGSVÄLJARE

Hej!

Jag heter Julius Landin och var förstagångsväljare i förra valet. Nu ställer jag upp på FörNyaLunds fullmäktigelista. Jag vill gärna göra dig uppmärksam på ett par saker som har med valet att göra.

Valdebatten handlar mycket om de stora nationella frågorna som pensionerna, polisen och inte minst försvaret med de aktuella händelserna i Ukraina. Dessa frågor berör alla i Sverige och får därför stort utrymme i media. Det är lätt att tro att det är vad valet handlar om.

Minst lika intressanta för dig som invånare i Lund är ”de små” frågorna som handlar om hur vi vill att Lund ska utvecklas i framtiden. Några exempel på vad vi vill:

• Förtur för yngre till små lägenheter. Vi vill att det kommunala bostadsbolaget (LKF) öronmärker 1/3 av alla lediga smålägenheter för ungdomar under 25 år. Det ska vara möjligt att bo kvar i Lund när man flyttar hemifrån.

• Avsätt 1 % av skatten till klimatåtgärder. Omställningen går alldeles för långsamt och vi vill därför satsa på exempelvis solceller på alla kommunala tak och klimatsmarta byggnader i trä istället för betong.

• Avskaffa Fritt sök till gymnasiet. Vi vill att Lunds ungdomar ska få tillgång till Lunds gymnasier på rättvisa villkor.

Du ska rösta i tre olika val: riksdagen, regionen och kommunen. Det parti du väljer i riksdagsvalet behöver Inte alls vara det du föredrar i kommunvalet. Kolla därför noga vad de olika partierna vill i Lund!

FörNyaLund finns bara i Lunds kommun. Vi är inte bundna till något av de traditionella blocken och kan därför arbeta för det som är bäst för oss i Lund. De flesta av oss – dock inte jag – har lång erfarenhet från de mest skiftande yrkesområden. Vi är inte yrkespolitiker utan engagerar oss för att vi vill förbättra för Lundaborna.

Gå gärna in på vår hemsida fornyalund.se och läs vad vi vill åstadkomma. Jämför sedan med vad andra partier vill. Jag är övertygad av att du kommer att tycka att FörNyaLund är bäst!

Hälsningar

Julius Landin,
kandidat till fullmäktige

PS För fler yngre i kommunfullmäktige kryssa gärna för mitt namn på FörNyaLunds valsedel DS