MUSIKPAVILJONGEN FÅR NYTT LIV!

 

För ett tag sedan kontaktade lundabon Lena Winslöw oss i FörNyaLund då musikpaviljongen i Stadsparken höll på att förfalla. Färgen flagade på väggar och fönster och stuprännorna höll på att falla sönder. Den fina paviljongen ritades av domkyrkoarkitekt Theodor Wåhlin och är den enda kvarvarande byggnaden från den stora Hantverks- och Industrimässan som arrangerades i Stadsparken 1907. Givetvis är den byggnadsminnesförklarad varför förfallet är extra tråkigt.

FörNyaLunds Martti Niilekselä tog upp saken i Tekniska nämnden men en bit in på det nya året hade ingenting hänt. Vi tryckte på igen och fick löfte av Parkförvaltningen om att renoveringen skulle vara klar till sommaren.

Både Lena Winslöw och vi i FörNyaLund är nu glada att arbetet kommit igång och hoppas att Kultur och Fritidsnämnden snart kommer att utnyttja paviljongen eller åtminstone omgivningen till den till det den var avsedd för – musik! Stort tack till stadsträdgårdsmästare Karl-Oscar Seth och hans kolleger för att ni tar sådan fint hand om våra parker!