FNL BESÖKER TRÄFFPUNKT PAPEGOJELYCKAN

 

 

Papegojelyckan är en av Lunds kommuns tio fysiska Träffpunkter för seniorer, belägen på Falkvägen nära Folkets park i västra Lund. Ann-Christin Lindbom och Inger Lövkrona från FNL:s seniorgrupp, kunde vid sitt besök konstatera att omgivningarna var vidunderligt vackra – vitblommade fruktträd, prunkande rosa japanska körsbärsträd prunkade och parken nyutslaget ljusgrön. Mycket vackrare än så kan det knappast bli. Något av en liknande färg- och blomprakt har fångats på ett scendraperi i samlingssalen, tillverkat av besökare på stadens olika träffpunkter.

HÄR HAR SENIORERNA MYCKET ATT VÄLJA PÅ

Träffpunkten har cirka 1000 besök i månaden, berättar Camilla Hansson som är föreståndare sedan nio år – ”världens bästa arbete”. Här kan besökarna ägna sig åt Canasta, yllebroderi, vävning, stick- och virkgrupper har bildats i tidens anda, en akvarellgrupp samt en ”biljardhörna” finns också. Biljardspel är oerhört populärt fram för allt bland männen och man deltar i turneringar och tävlingar. Biljardspel är något av träffpunktens signum. Anslagstavlan i entrén ger vittnesbörd om ett varierat kulturutbud allt från ”kasedans” (skånska för dansbandsdans) till yoga. Träffpunkten rymmer också en ”Spelhåla”. Camilla Hansson liknar Papegojelyckan vid en fritidsgård för vuxna, med meningsfulla aktiviteter och social gemenskap.

TRIVSAM LUNCHRESTAURANG

Vi passade på att äta lunch i den närbelägna restaurangen och fick bordssällskap med två smålänningar i den skånska förskingringen. Båda mycket nöjda med både Träffpunkten och Lund som seniorstad.

FNL:s besök är ett led i partiets satsning på seniorpolitik och vi återkommer med rapporter från fler Träffpunkter.

Ann-Kristin Lindbom & Inger Lövkrona